Machtige vrouwen als rolmodel

Machtige vrouwen als rolmodel

Koningin Maxima deed samen met o.a. Christine laGarde en Ivanka Trump mee aan een paneldiscussie georganiseerd door Angela Merkel, over de economische positie van vrouwen en het verbeteren van vrouwelijk ondernemerschap. De paneldiscussie was onderdeel van de Women 20 Summit van de G20 in Berlijn. De topvrouwen die aan deze paneldiscussie meededen, zetten hun macht in om andere vrouwen verder te helpen. Daarnaast geven ze zelf het goede voorbeeld door kansen te grijpen, hun vrouwelijke kracht te laten zien en steken ze hun eigen ambities niet onder stoelen of banken.

Kansen grijpen

Bij het bezoek van Merkel aan het Witte Huis werd Merkel naast Ivanka gezet tijdens het diner. Deze tafelschikking kwam het Witte Huis destijds op veel kritiek te staan. Merkel greep het echter juist als kans aan om via Ivanka, Trump te bereiken en nodigde haar uit voor de vrouwenconferentie W20 in Berlijn. Inmiddels wordt zij gezien als de belangrijkste adviseur van haar vader en bekleedt zij een officiële positie in het Witte Huis.

Vrouwelijke kracht

Maxima is een prachtig voorbeeld van een vrouw die weet wat ze wil, heel hard werkt, haar ambities laat zien en daarnaast zeer vrouwelijk is. Ze wordt juist gewaardeerd om haar vrouwelijke kwaliteiten zoals empathie, charme en haar verbindende kracht.

Ambities laten zien

Over Ivanka Trump valt veel te zeggen en zeker dat ze haar positie als adviseur in het Witte Huis aan haar vader te danken heeft. Toch heeft ze haar eigen ambities nooit verzwegen. Al in 2014 richtte ze het platform #womenwhowork op en haar boek The Trump Card met als ondertitel Playing to win in work and life uit 2009.

Deze vrouwen zijn een rolmodel voor andere vrouwen voor de wijze waarop ze hun macht inzetten om de economische positie van vrouwen wereldwijd te verbeteren.

Vind je deze blog interessant? Lees dan ook mijn blog  5 Redenen waarom een mentor voor vrouwelijk talent waardevol is

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *