Aukje Hassoldt per 1 oktober decaan bij de TU Delft

Kun je iets vertellen over de nieuwe functie die je gaat bekleden per 1 oktober?
Per 1 oktober word ik decaan bij de faculteit Techniek, Bestuur en Management van de TU Delft. Als decaan stuur ik de faculteit in zijn totaliteit aan. Zowel op het gebied van wetenschappelijk onderzoek als het onderwijs en de positionering van beiden.
Het is een faculteit die aan heel actuele vraagstukken werkt. De ‘Delftse hardcore techniek’ wordt er verbonden aan de maatschappelijke, sociale en economische uitdagingen van deze tijd. Denk aan de energietransitie, de klimaatverandering, cybersecurity, robotica, digitalisering en alle discussies die hiermee samenhangen. Dat spreekt mij enorm aan. En het past bij de inhoudelijke onderwerpen waar ik in mijn carrière aan gewerkt heb.

Wat is je motivatie achter deze stap?
Sinds 15 jaar geef ik leiding binnen grotere organisaties zoals Rijkswaterstaat, RIVM en TNO. Deze hebben gemeen dat ze multidisciplinair zijn met een sterk bèta-karakter, kennisintensief en veelal in de ‘spotlight’ staan van de buitenwereld. Immers, de onderwerpen spreken verschillende (kritische) doelgroepen aan, die allemaal hun eigen belangen hebben. En wat is dan het juiste beleid binnen complexe vraagstukken, waarmee je op een duurzame wijze zoveel mogelijk belangen kan behartigen? Ik vind dat een interessant werkveld. Het past perfect bij deze faculteit en haar wetenschappelijke onderzoek en onderwijs. Het voelt als een prachtige samenkomst van alle onderwerpen die mij interesseren en waar ik ervaring in heb.

Wat heeft de RoundTable 4 Topvrouwen hierin betekend?
De RoundTable 4 Topvrouwen is voor mij een waardevol netwerk, waarin veel vrouwen met topfuncties samenkomen. De leden hebben diverse achtergronden. Bèta, gamma, alfa en alles daartussenin. Die verscheidenheid binnen dit netwerk werkt heel goed en geeft een meerwaarde als het om sparren en van elkaar leren gaat. Omdat ik al een tijd lid ben van dit netwerk heb ik met diverse leden een band opgebouwd. Je kent elkaar en kunt inschatten welk type banen bij iemand past. In dit geval kon ik via dit netwerk snel informatie over deze functie verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *