Mentor

Mentor 4 Talent

Voor vrouwelijke talenten blijft het lastig om de laatste stappen naar de top te maken. Veel vrouwelijke toptalenten hebben behoefte aan een mentor die hen kan begeleiden bij hun ontwikkeling in hun loopbaan. Anderzijds zijn topvrouwen vaak bereid hun ervaringen en expertise te delen met talenten en willen ze hen verder helpen in hun carrière. Ze zien in dat vrouwelijke talenten niet vanzelf de top bereiken en realiseren zich dat ze met hun ervaring daadwerkelijk wat kunnen betekenen in de doorstroom van vrouwelijk talent in organisaties. In het Mentor 4 Talent programma worden topvrouwen en talenten uit verschillende organisaties en uit verschillende branches aan elkaar gekoppeld.

Voor de deelnemers betekent dit:

  • Ervaringen doorgeven en delen
  • Perspectief verbreden
  • Leren van andere bedrijfsculturen
  • Geen hiërarchische verhoudingen
  • Open conversaties
  • Inzicht in leiderschapsstijlen van topvrouwen
  • Er wordt een spiegel voorgehouden
  • Klankborden

Mentor

De mentor is een vrouwelijk directielid uit de top van het bedrijfsleven of een vrouw die in de top van haar organisatie heeft gewerkt en nu op een andere manier actief is (bijvoorbeeld in een commissariaat). De ervaring van de topvrouw maakt haar een goede mentor voor vrouwelijke talenten die op weg zijn naar de top. Voor de mentor betekent deelname een investering in tijd. Je krijgt er echter ook veel voor terug: inzicht in de nieuwe generatie vrouwelijke talenten, kennis over andere bedrijfsculturen en inzicht in de issues waar vrouwelijke talenten tegenaan lopen. Een mentor is bereid haar kennis en ervaringen in te zetten om een talent te helpen haar ambities waar te maken.

Mentee

Vrouwelijk talenten die potentieel hebben om door te groeien naar de top. Deelname Het is het meest effectief als er per organisatie zowel een topvrouw als minimaal één vrouwelijk talent meedoet aan het programma. Dat geeft ook de mogelijkheid tot interne feedback.

Aanmelden of meer informatie: annette.onrust@amdk.nl