Topvrouwen

Het is mijn missie om vrouwen te helpen door te stromen in de organisatie omdat meer diversiteit in de top van organisaties tot betere resultaten leidt. In de top van organisaties zijn helaas nog steeds weinig vrouwen vertegenwoordigd en daarom is het heel krachtig om een netwerk op te bouwen van vrouwelijke directieleden en toezichthouders uit verschillende branches en achtergronden die elkaar kunnen versterken. Vanuit die missie is het netwerk de RoundTable 4 Topvrouwen ontstaan.

Dit is uitgegroeid tot een exclusief en uniek netwerk van topvrouwen uit verschillende organisaties die elkaar ontmoeten, ervaringen delen, inhoudelijke diepgang zoeken, inspiratie op doen en elkaar voor uit helpen. Het is een netwerk voor en door topvrouwen. Onze kernwaarden zijn inhoud, kwaliteit, commitment en verbinding.

Het Comité van Aanbeveling bestaat uit Thessa Menssen (CFO Koninklijke BAM), Lidewij de Haas (Commercieel Directeur bij Arcadis), Britt van den Berg (Hoofd Personeel en organisatie bij DKH) en Marie Louise Bots (Senior VP Global Corporate Development bijBioPharmX) .

Vanuit dit netwerk is het Advancing Women in Leadership en het Mentor 4 Talent programma ontstaan. Twee succesvolle programma’s met als doel dat talenten van elkaar en van topvrouwen leren en elkaar voor uit helpen om hun ambities waar te maken en de volgende stap te maken in hun loopbaan.